PATRON MODÜLÜ ve
RAPORLAMA YÖNTEMLERİ


İş Zekası (İş Zekası), gerçekleşmemiş bir veri analitiği topluluğudur. Raporlar, Olası sistemler dışındaki kriterlerle de çalışmalıdır.

 

Senkronize kalın,
Nereye gittiğiniz önemli değil



Kullandığınız kaynak planlama yazılımı aynı şekilde kullanılmaya devam ederken, daha önceden Giza WebReports belirlenmiş olan Cari Hesap ve Stok parametreleri sisteme tanımlanır.

 

PATRON MODÜLÜ ve RAPORLAMA YÖNTEMLERİ


Giza WebReports ile iş yerinizde olmasınız dahi istediğiniz yerde telefonunuzdan sisteme bağlanarak anlık verileri çekip bütün sürece hakim olabilir ve problemli giden bir şeyler varsa müdahale edebilirsiniz. Her ne kadar profesyonel yönetici kadrolarıyla çalışıyor olsanız da işin sahibi olarak sizin verilere ve datalara hakim olmanız aynı zamanda yapacağınız yorum işin gelişimi adına çok değerlidir.
Giza WebReports programı olarak biz bunu çok önemsiyoruz ne kadar uzakta olursanız olun işinizin başında olduğunuzu hissediyor olmanız ve aynı zamanda personeliniz bunu biliyor olması işinizin disiplinli ve doğru ilerlemesine sebep olur. Bu uygulama sayesinde merak ettiğiniz ve size yol gösterecek olan bütün raporlara tek tuşla ulaşabilecek, istediğiniz durum analizini yapabileceksiniz.
Giza WebReports programı sizin asistanınız gibi çalışır, çekmiş olduğunuz herhangi bir raporu analiz seçeneklerine detaylı bir şekilde ayırarak sonuçları size süzülmüş ve sade bir şekilde verir. 8 tane ana raporun içinde 60 farklı tipte süzülebilen rapor sistemi ile siz merak ettikçe işinizin analiz derinliklerine inmeniz ve gelişiminizi sürdürmeniz artık çok kolay ve basit, siz yeter ki bilmek isteyin Giza WebReports hep yanınızda olacak.

Patron Raporları Uygulaması :


  • Excel ortamından veri çekerek veya aktararak, birkaç gün süren yoğun bir çalışma ortamında işinize zaman ayırmak çok daha kolay hale gelir.
  • Depo planlama ve izleme ve envanter adresinizi adrese göre görebilirsiniz.
  • Tek bir ekrandan yatırım ve nakit akışı yaparak, ayrıntıları görmek istediğinizde, ilgili dilime tıklayın ve ayrıntılı bir rapor alın.
  • Patron raporlarının dinamik yapısı ile sonuç odaklı bir çözüm.
  • Patron raporları-bütçeleme ve nakit akışı
  • Şirketinizin finansal durumunu tarih kriterlerine göre görüntüleyebilirsiniz.
  • Günden itibaren iş durumlarına ve ödeme planlarına göre çekler / senetler yapabilirsiniz.
  • Bütçe durumları dışında, tek bir ekranda finans durumunu görerek istediğiniz zaman ayrıntılara erişebilirsiniz.
  • Maliyet durumlarına, bir projeye veya hesap planına dayalı bir bütçe oluşturabilirsiniz.
  • Bütçenin gerçekleşmesini döneme göre yapabilirsiniz.
  • Office Excel ortamına çeker ve sunumlar yapabilirsiniz.
  • Tüm bu işlemler cebinizde anında sapma durumunda İş Zekası olarak rapor edilebilir.


Responsive Platform


  • Fatura Bazlı Evrak Evrak Karlılık
  • Müşteri Bazlı Cari Ana ve Alternatif Dövizler ile Karlılık
  • Satış Performans Satıcı Raporu
  • Ürün Bazında Stok Stok Kampanya Ayrım Yaparak Detaylı Karlılık
  • Detaylı Masraf Analiz ve Çözümlemeleri
  • Tediye ve Tahsilat – Vade ve Yaşlandırma Raporları
  • Satış Karlılık Durum Analizi
  • Maliyet ve Kar Zarar
  • Envanter Depo Durumları ve Analizi
  • Stok Bazlı miktarsal ve satılmayan durağan ürünler raporu
  • Üretim Raporlama ve Gantt Chart

Giza WebReports tek başına bir uygulama değil, aksine kullanılan programlarınıza entegre olmuş bir raporlama yazılımıdır. Bazı özel durumlarda kullanılan programda var olmayan veya standart bir kullanıma uygun olmayan parametreler için karşılaştırma amaçlı veri girişi de yapılabilir. Giza WebReports standart olarak aşağıdaki kaynaklara başvurabilir:

Cari Hesaplar
Depolar – Şubeler
Plasiyerler ve Sorumlular-Sorumluluk Merkezleri
Satın Alma ve Satış Şartları
Stoklar – Barkodlar – Multikodlar
Stok Virmanları
Mal Alış ve Satış Faturaları ile Peşin Satış Fişleri
Tedarikçilere yapılan iadeler, Müşterilerden alınan iadeler
Alınan ve Kesilen Fiyat Farkı ve Hizmet Bedeli Faturaları
Varsa ürünlerin Raf ömürler ve SKT takibi


Kullandığınız kaynak planlama yazılımı aynı şekilde kullanılmaya devam ederken, daha önceden Giza WebReports belirlenmiş olan Cari Hesap ve Stok parametreleri sisteme tanımlanır.

Bu tanımlama işlemini Giza WebReports mühendisleri sizin için ücretsiz olarak yapacaktır. Böylece Ürün Kategorilendirme ve Kategori ağacınız da otomatik olarak oluşmuş olacak.

KULLANICI YETKİLENDİRME

Planlama ve Rapor Programında giriş yapacak kullanıcıların kodlarına göre hangi role dahil olacaklarını seçer.Böylece her kullanıcı farklı yetkilerle InFormn’ı kullanmış olur. Uygulamada, Muhasebe Kullanıcıları finansal raporlar alırken, Satın Alma Departman Kullanıcısı Tedarikçi Bazında Stok-Maliyet raporlarına erişecektir. Mağaza Müdürleri ise sadece kendi şubesi ile alakalı raporlamalar erişimi açık olacaktır.

VERİ AKIŞI

Standart uygulamalarda veri akışı hali hazırda kullanılan Kaynak Planlama Yazılımından (Mikro, LOGO veya NETSİS) Patron Ekranına yönündedir. Ve bu veri akışı tek yönlüdür. Yani Kullandığınız Giza Webreports Yazılımında verileriniz içerik kontrolü veya doğrulamadan geçmeksizin rapor olarak size sunulur.

SİSTEM KURULUMU

Giza WebReports’adahil olan müşterinin Veritabanı bilgileri ve WAN erişim bilgileri müşteri tarafından sağlanır. Port yönlendirme ve internetin sürekli online olması müşteri tarafından sağlanır. Erişim bilgileri Giza WebReports’a tanımlandıktan sonra, Giza WebReports tarafından otomatik olarak gerekli functions ve procedures tanımlanır. Tüm bu işlemler online olarak ve birkaç dakika içinde tanımlanır. Müşteriye verilecek Giza WebReports Müşteri Kodu ve kullanılan Kaynak ve Rapor Planlama Programı Ticari Program içerisinde hali hazırda kullanılan kullanılanıcılar sisteme login olup rapor almaya başlayabilirler. Bazı programlarda kullanıcı şifreleri de convert edilip saklandığı için Giza WebReports giriş ekranındaki şifreler için programda ilave bir alan kullanılır. Bu işlem ilk kurulumda Giza WebReports mühendisleri tarafından yapılacaktır. Sonraki zamanlarda kullanıcılar isterlerse şifrelerini kendileri değiştirebilirler.

GEREKSİNİMLER

Giza WebReports internet üzerinden çalışan bir web uygulamasıdır. HTML5 ve .NETteknolojileri kullanılarak kodlanmıştır. Bu sayede her türlü bilgisayar ve hatta mobil cihazlarda sorunsuz olarak çalışmaktadır. Sistem kurulumu parametrik olarak belirlenmiş, sunucu ip adresi, veritabanı kullanıcı adı ve şifreleri tanımlandıktan hemen sonra çalışmaya başlar.

Bakmak ile Görmek Farklıdır:

Günümüzde ticaret satarak değil, doğru satınalma ve stok maliyetlerinin doğru hesaplanması ile verimli yapılabilir hale geldi. Siz de kaynaklarınızı doğru planlayın, yanlış ürüne sermaye bağlamayın, gereksiz stok maliyetlerine katlanmayın… Tek bir tuşla stok,satış hızı, adatlı maliyet ve finansal karşılıklarını görün ve hızlı tepkilerle doğru kararlar verin.

Kusursuz Entegrasyon:

İşletmenizde kullandığınız yazılım ne olursa olsun, eğer standart bir kaynak planlama veya muhasebe programı kullanıyorsanız ve birden fazla departmanınız varsa raporlama ve veri analizlerinde sorun yaşıyorsunuz demektir. Günümüzde en çok kullanılan LOGO, NETSİS ve MİKRO gibi programlarla online bir şekilde entegre olan Giza WebReports sayesinde programınızın menüleri içinde kaybolmadan tek tuşla istediğiniz raporlara hızlı ve kolayca ulaşacaksınız